Mooi is een must

Ik studeerde journalistiek, maar heb al sinds jonge leeftijd een niet te stuiten neiging om alles wat ik maak ook ‘mooi’ te maken.

Spelenderwijs experimenteerde ik met grafisch ontwerp en later ook met fotografie. Toen ik in mijn werk bij Koninklijke Nedalco de kans kreeg me op vormgeving en grafisch ontwerp te gaan richten, was dat voor mij dé zeer gewenste verbreding van mijn werkzaamheden en kwaliteiten. In de jaren bij Nedalco heb ik alle kansen gekregen om me te ontwikkelen als vormgever en grafisch ontwerper, waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben.

Juist door mijn journalistieke achtergrond ben ik in mijn vormgevingswerkzaamheden in staat om ook redactionele zaken mee te kunnen nemen, wat door vele van mijn opdrachtgevers als zeer waardevol wordt ervaren.

Inmiddels heb ik vele handboeken en romans vormgegeven, brochures, folders, ansichtkaarten, uitnodigingen, nieuwsbrieven, flyers et cetera. Ik heb een tweetal tijdschriften ontworpen en vormgegeven.

Voor ons is KliK! de ideale vormgevingspartner, niet alleen omdat ze buitengewoon relevant met je mee kan denken en ons denkwerk prachtig vorm geeft. Maar vooral ook omdat ze design en journalistiek combineert. Dat is vormgeving vanuit een contextuele bril. Want het vormgegeven eindresultaat is pas relevant als de informatie (tekst, de visuals en de schema’s) één geheel vormen en een krachtige boodschap laten landen. Dan is één en één meer dan drie!!!

Jan-Willem Grievink

Directeur, FoodService Instituut Nederland