Wie is KliK! ?

Ik ben Jessica van den Bogerd. Vormgever, fotograaf en journalist. Echtgenote, moeder, christen, enthousiast, flexibel, speels, perfectionistisch en creatief! In mijn werk draait alles om de KliK! Want dankzij de klik met mijn klanten en opdrachtgevers hebben we een hele goede verstandhouding met elkaar én communiceren we makkelijk en ontspannen over wensen en opdrachten.

Fotografie begon als een uit de hand gelopen hobby. Ik maakte de trouwreportage van mijn beste vriendin, waarna er vele volgden, alsook familiefoto’s, loveshoots, vriendinnenshoots en zakelijke foto-opdrachten. Kenmerk van mijn manier van fotograferen: mensen staan als zichzelf op de foto; zoveel mogelijk ongeposeerd. Ik ga niet voor het perfecte technische plaatje, maar voor het échte plaatje.

Vormgeving was – onbewust – altijd al mijn passie. Want alles wat ik maak, moet mooi zijn. Van werkstukken op de basis- en middelbare school, tot mijn afstudeerscriptie voor mijn opleiding journalistiek. De layout van die scriptie kreeg, binnen zeer strikte regels, een uniek vormgegeven vierkant ontwerp. Zussen die trouwden kregen feesttijdschriften die nauwelijks van echt te onderscheiden waren. Als enthousiast hobbyist kreeg ik bij Koninklijke Nedalco de kans om professioneel te gaan vormgeven in de praktijk. Als zelfstandige werd mijn eerste echt grote vormgevingsopdracht  het vormgeven van het ‘Hand en hartsboek christelijk leiderschap’. Daarna volgden nog vele andere boeken, brochures, nieuwsbrieven, readers, jaarverslagen, kaarten en ook huisstijlen.

Grote pré voor mijn opdrachtgevers is mijn journalistieke achtergrond. Vormgevers die niet alleen naar de look kijken, maar ook naar de inhoud, zijn dun gezaaid. Ik denk mee over de inhoud van teksten, zie fouten en kan op verzoek meewerken in het aanpassen van de lengtes van teksten.

Schrijverij blijf ik er daarom ook altijd naast doen. Het schrijfvirus zit in de familie en is ook aan mij niet voorbijgegaan. Met veel plezier doorliep ik de opleiding journalistiek. Met name voor de Evangelische Omroep schreef ik vele tientallen (lange) verhalen en interviews. Ook later bij de Korpskrant van de politie en recent voor het zeeuwse christelijke vrouwenblad ‘Zij en Zeeuws’ en voor de Thoolse lokale krant ‘Ons Eiland Tholen’. Voor mijn laatste werkgever Cargill schreef ik veel (marketing)teksten in het Engels en Nederlands. Ook schrijf ik marketing- en webteksten voor opdrachtgevers.