Oude liefde roest niet

Al ben ik inmiddels doorgegroeid als vormgever en fotograaf, mijn liefde voor een goed journalistiek verhaal blijft. Zodra de kans zich voordoet, schrijf ik nog altijd met veel plezier verhalen of doe ik interviews. Waarbij ik ook zelf de fotografie voor mijn rekening kan nemen.

Ik heb jarenlang als freelancer gewerkt voor Visie, het programmamagazine van de Evangelische omroep, en van tijd tot tijd ook voor andere bladen van de EO: Eva en Insite. Ook heb ik diverse verhalen geschreven voor het Zeeuwse vrouwenblad ‘Zij en Zeeuws’ en voor het ledenmagazine van de VBOK: Laat Leven. Ik schrijf niet alleen interviews en verhalen, maar schrijf ook teksten voor brochures, folders en websites.

Het is mijn droom om ooit nog een keer een eigen boek te schrijven. Daar ben ik al eens mee begonnen, maar door tijd en prioriteit heb ik dat project terzijde geschoven voor een andere fase in mijn leven.

Wél heb ik meegewerkt aan de totstandkoming van twee boeken, als redacteur en meelezer. En daarin heb ik echt een nieuwe passie gevonden. Hoewel nieuw…? Het sluit eigenlijk naadloos aan bij wat ik ook wil doen als vormgever: het verhaal van de ander zo goed mogelijk weergeven, zodat de boodschap goed bij de lezer (be)landt. Ik vind het geweldig om mee te denken over de inhoud van een boek, de bewoordingen die de schrijver kiest, tips te geven, stukjes te herformuleren… tot ik aan mijn eigen boek begin, hoop ik dit nog vele malen te mogen doen!