Mijn tweede examenserie was ‘Spiritualiteit’. Een behoorlijk ruim en ‘wazig’ begrip, waar iedereen zijn eigen draai aan kon geven, zolang het maar minimaal 8 foto’s waren. Voor mij was het al heel snel duidelijk dat mijn serie níét ‘wazig’ zou worden. Aangezien ik overtuigd christen ben, wilde ik heel graag iets doen met mijn geloof. Op de Opwekkingsconferentie kwam het idee: mensen die met hun kleding een statement maken over hun geloof.

Heel enthousiast ging ik aan de slag. Ik plaatste een oproep op facebook met wat de bedoeling was, en de aanmeldingen stroomden binnen. Bovendien kreeg ik ook de tip om eens contact op te nemen met Assunta van holyfoly.nl, een webshop vol shirts en sweaters met christelijke statements erop. Zij wilde graag meewerken. Zo had ik al heel snel véél modellen en voor ieder model dat geen eigen shirt had, heb ik ook shirts van Assunta mogen lenen.

Het idee was simpel. Als je kleding draagt met zo’n tekst erop, doe je dat om een reden. Zo’n shirt is een ‘preek’ op zich! Dus daarom kijken mijn modellen zelfbewust recht de lens in, trots op wat ze dragen.

We planden een zaterdagochtend op het grasveld onder de bomen bij Zwembad de Spetter in Tholen. Het veld was verlaten, er waren een paar zwemlessen bezig, en tussen 9 en 12 uur heb ik ruim 20 enthousiaste modellen op de foto gezet. Wat was het een leuke shoot! Zo leuk dat er zelfs nog een aantal extra modellen kwamen toen ze ons bezig zagen. Shirts waren er genoeg:-).

De foto’s waren geweldig. En ze werden nog leuker toen ik besloot er polaroids van te maken. Ze werden helemáál leuk toen mijn modellen ook nog uitlegden wat zij met het shirt hadden dat ze droegen, of waarom ze het droegen.
En zo werd het – voor school – uiteindelijk deze serie van 12. Voor mezelf werd het een veel uitgebreidere serie, omdat er zoveel mooie mensen en mooie foto’s waren. De uitgebreidere serie vind je onder het kopje ‘fotografie’.

Wat ook heel leuk was, dat drie van modellen besloten het shirt aan te schaffen dat ze gedragen hadden tijdens de fotoshoot.

spiritualiteit-examen spiritualiteit-examen2 spiritualiteit-examen3 spiritualiteit-examen4 spiritualiteit-examen5 spiritualiteit-examen7 spiritualiteit-examen8 spiritualiteit-examen9 spiritualiteit-examen10 spiritualiteit-examen11 spiritualiteit-examen12 spiritualiteit-examen13