Angola! Al ruim tien jaar werkt Petra Jobse daar als zendelinge. En al jarenlang had ik het verlangen om er een keer heen te gaan, om te zien wat ze daar doet, om Petra in ‘haar’ omgeving te zien daar, om het land te zien! En nu, na de kerstdagen, gaat het echt gebeuren! Na een ongelofelijk hectisch jaar waar mijn Jos een week of 7 in etappes in het buitenland doorbracht, waarin we zeer plotseling verhuisden, waarin ik werd geopereerd en waarin zowel Jos als ik ongelofelijk hard hebben moeten werken, ben ik echt wel toe aan even ‘er tussenuit’.

Het is heel lang geleden dat ik alleen echt een tijd weg ben geweest. Een weekendje of een lang weekend… een week naar mijn zus in Israel bijna 9 jaar geleden… en nu ga ik er 2 hele weken tussenuit. Met de kinderen bij hun papa, die lekker twee weken vakantie neemt, in hele goede handen.

Best spannend, helemaal alleen naar Angola reizen… een dag logeren bij iemand die ik nog nooit heb gezien,… dan doorvliegen naar Lubango, naar Petra. Best spannend ook om twee hele weken weg te zijn van huis. Maar heel bewust sta ik eigenlijk niet stil bij al dat ‘spannende’. Ik ben niet zo’n ‘zorgelijk’ iemand en heb geen zin om lang na te denken bij alle leeuwen en beren op de weg. Ik heb héél veel zin om gewoon even lekker weg te zijn! En ik heb héél veel zin om Petra weer te zien. En ik heb héél veel zin in het avontuur.

Ik neem zo weinig mogelijk van mezelf mee, en zoveel mogelijk voor Petra:-). Maar natuurlijk wél mijn camera. Ik hoop een mooi fotoverslag te kunnen maken van deze bijzondere reis.

KliK! is dus even ‘out of the office’. Na 15 januari ben ik weer aan het werk. Voor iedereen heel fijne feestdagen gewenst en alle goeds voor het nieuwe jaar!